Gregorian Bivolaru s-a născut la data de 12 martie 1952 în localitatea Tărtăşeşti, în România. Încă din copilărie, el a descoperit spontan că ştie şi chiar stăpâneşte o mulţime de tehnici yoga, pe care era totodată în măsură să le pună în aplicare într-un mod eficient şi cu rezultate adeseori rapide şi remarcabile. Practicând apoi într-un mod atent, sistematic şi perseverent yoga încă din copilărie, Gregorian Bivolaru a reuşit să dobândească, în scurt timp, o serie de aptitudini excepţionale, care, în general, sunt considerate, unele dintre ele, ca fiind paranormale. În paralel cu experienţele sale yoghine ample şi complexe, Gregorian Bivolaru a studiat cu asiduitate învăţăturile spirituale orientale, textele yoghine fundamentale şi a asimilat multe dintre experienţele spirituale ale unor mari înţelepţi contemporani cum ar fi Sri Ramakrishna, Swami Shivananda, Paramahamsa Yogananda, transpunând apoi în practică, la rândul său, cu succes, tot ceea ce a studiat cu asiduitate despre yoga şi spiritualitatea orientală autentică.

În anul 1978, Gregorian Bivolaru a început să predea yoga în perioada dictaturii comuniste ceauşiste în Bucureşti şi a creat astfel o amplă şi entuziastă deschidere pentru practica yoga în România. A continuat să predea yoga în perioada 1980-1990, în condiţiile sociale extrem de dificile ale regimului comunist dictatorial din România, care fusese instituit de către tiranul de tristă amintire Nicolae Ceauşescu. După revoluţia care a avut loc în decembrie 1989, Gregorian Bivolaru, împreună cu un nucleu alcătuit din 21 de practicanţi yoga, a înfiinţat ceea ce se numeşte Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut – MISA®.

În calitate de mentor spiritual, Gregorian Bivolaru a continuat, în perioada 1990-2004, activitatea de structurare, închegare şi dezvoltare a Şcolii de yoga MISA® din România, care a ajuns să numere peste 40.000 de practicanţi şi simpatizanţi, care au urmat şi urmează cursurile acestei Şcoli de yoga atât în România, cât şi în alte ţări ale lumii, unde au fost deschise filiale ale Şcolii de yoga MISA®. În cadrul acestei Şcoli de yoga, ceea ce este cu totul aparte şi îi conferă o anumită valoare este şi faptul că săptămânal practicanţii acestor cursuri beneficiază de lecţii tipărite şi asimilează în mod gradat, de la simplu la complex, învăţăturile fundamentale ale sistemului milenar yoga.

În prezent, Şcoala de yoga MISA® este membră a Federaţiei Internaţionale de Yoga, care reuneşte în rândurile sale peste 300 de milioane de practicanţi yoga din întreaga lume.

În paralel cu activitatea sa spirituală de profesor de yoga, Gregorian Bivolaru a pregătit şi a publicat sute de articole în reviste de specialitate despre yoga, spiritualitate, filosofie orientală, ayurveda, parapsihologie etc., şi a scris până în prezent 70 de cărţi distincte despre yoga, spiritualitate, fitoterapie şi vindecare naturală, iar în paralel a tradus zeci de volume fundamentale din domeniul spiritualităţii şi a susţinut foarte multe conferinţe publice pe teme de spiritualitate, care apoi au fost înregistrate pe CD-uri şi oferite în mod gratuit celor care sunt deschişi să le audieze. Un alt aspect semnificativ este acela că pentru toate cărţile pe care le-a scris Gregorian Bivolaru nu a solicitat, pentru niciuna dintre ele, bani şi le-a oferit în mod gratuit editurilor şi persoanelor fizice care au vrut să le publice. La ora actuală, unele dintre cărţile sale au fost traduse în mai multe limbi (engleză, germană, maghiară, daneză, spaniolă).

În anul 2007, într-un cadru restrâns, profesorul yoga Gregorian Bivolaru a exemplificat declanşarea unor fenomene paranormale fizice ce au fost filmate, iar apoi au putut fi vizionate, tot în cadru restrâns, la anumite manifestări ale acestei Şcoli de yoga – MISA®.